nieuws

Pechiney heeft nieuw twaalfkoppig bestuur

bouwbreed

montreal – De Franse aluminiumproducent Pechiney heeft een nieuw bestuur. De leiding van het bedrijf bestaat in het vervolg uit twaalf mensen waarvan de helft afkomstig is van de Canadese branchegenoot Alcan. De benoemingen zijn het gevolg van de overname van Pechiney door de voormalige concurrent. Door de bestuurswissel is Alcan-topman T. Engen nu chief […]

montreal – De Franse aluminiumproducent Pechiney heeft een nieuw bestuur. De leiding van het bedrijf bestaat in het vervolg uit twaalf mensen waarvan de helft afkomstig is van de Canadese branchegenoot Alcan.

De benoemingen zijn het gevolg van de overname van Pechiney door de voormalige concurrent. Door de bestuurswissel is Alcan-topman T. Engen nu chief executive officer (ceo) bij beide concerns.

Begin deze week kreeg Alcan het in Parijs gevestigde Pechiney in handen. De Canadezen deden afgelopen zomer een vijandig bod op het Franse concern dat zich aanvankelijk fel verzette. Daarbij werd zelfs overwogen om de aluminiumtak van het Britse-Nederlandse staalconcern Corus over te nemen. Pechiney gaf zijn verzet op nadat de Franse minister van Financiën groen licht gaf. Door de acquisitie streeft Alcan zijn enige overgebleven concurrent Alcoa voorbij en wordt �s werelds grootste aluminiumproducent.

Reageer op dit artikel