nieuws

Optimisme bij Britse woningbouwers

bouwbreed

londen – De drie grote Britse woningbouwers Wimpey, Persimmon en Redrow draaien uitstekend en blijven optimistisch voor komend jaar. Persimmon heeft nu al 25 procent meer op te leveren of nog te bouwen huizen verkocht dan een jaar geleden. Wimpey spreekt van een aanhoudend sterke vraag, Redrow heeft meegedeeld dat de winst over het boekjaar […]

londen – De drie grote Britse woningbouwers Wimpey, Persimmon en Redrow draaien uitstekend en blijven optimistisch voor komend jaar. Persimmon heeft nu al 25 procent meer op te leveren of nog te bouwen huizen verkocht dan een jaar geleden. Wimpey spreekt van een aanhoudend sterke vraag, Redrow heeft meegedeeld dat de winst over het boekjaar tot 30 juni met bijna 25 procent is toegenomen.

Wimpey verwacht komend jaar 3 procent meer huizen te kunnen bouwen. Het bedrijf wil er wel meer ontwikkelen maar heeft daar – mede door een tekort aan bouwvakkers – niet de capaciteit voor. Persimmon kijkt terug op een goed laatste half jaar. Dit bedrijf verwacht dat de marges volgend jaar hoger uitkomen dan de 19,4 procent van 2003, vooral doordat kopers minder over kortingen beginnen te onderhandelen. Persimmon heeft inmiddels 10 procent meer projecten onder handen dan eind vorig jaar.

Redrow is na de goede halfjaarcijfers eveneens optimistisch. Bestuursvoorzitter R. Jones spreekt van een recordjaar. “Wij hebben een uitstekende uitgangspositie voor volgend jaar gezien het aanhoudende tekort aan woningen en de wens van steeds meer mensen om een eigen huis te bezitten.”

Reageer op dit artikel