nieuws

Muur monumentaal pand ingestort

bouwbreed Premium

rotterdam – Door het slechte weer stortte afgelopen zaterdag in Rotterdam een monumentaal pand gedeeltelijk in. Verder vielen bomen om, braken een aantal schoorstenen af en was er veel wateroverlast.

Bontenbal Bouw uit Reeuwijk, die momenteel vijftien panden renoveert op de kruising Rochussenstraat-�s Gravendijkwal had de dag ervoor een groot deel van de kap van de woning gesloopt, waardoor de muur “aardig in de wind stond”. “De muur viel bovenop de dubbele bouwkeetunits”, aldus A. Bontenbal van Bontenbal Bouw. “Gelukkig was er niemand in de keet aanwezig omdat er zaterdag niet werd gewerkt, maar de brokstukken lagen op de tafels.” Deze week worden de bovenste zwaarbeschadigde keetunits vervangen door nieuwe.

Vervolgens is het hele kruispunt afgezet omdat de voorgevel door het instorten van de muur instabiel was geworden. Bontenbal Bouw, dat met Era Bouw en Van Eesteren samenwerkt in Mico, heeft zaterdag een deel van de gevel naar beneden gehaald en gestut. Het instortingsgevaar is geweken.

Reageer op dit artikel