nieuws

Miljoenen voor omgeving hsl-stations

bouwbreed

den haag – De hsl-stationsgebieden krijgen 340 miljoen euro extra te besteden, zo heeft het kabinet besloten. Het geld wordt gestoken in de integrale stedenbouwkundige projecten op en rond de stations van de hsl, bekend als de Nieuwe Sleutelprojecten. Het gaat om de stations Amsterdam-Zuid/WTC (�Zuidas�), Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem en […]

den haag – De hsl-stationsgebieden krijgen 340 miljoen euro extra te besteden, zo heeft het kabinet besloten.

Het geld wordt gestoken in de integrale stedenbouwkundige projecten op en rond de stations van de hsl, bekend als de Nieuwe Sleutelprojecten. Het gaat om de stations Amsterdam-Zuid/WTC (�Zuidas�), Rotterdam Centraal, Utrecht Centraal, Den Haag Centraal, Arnhem en Breda.

Den Haag is de eerste gemeente die met de bouw kan beginnen. Met VROM wordt namelijk op 18 december de zogeheten uitvoeringsovereenkomst getekend. Voor Arnhem, Breda, Rotterdam en Utrecht gebeurt dit volgend jaar en de Amsterdam Zuidas volgt in 2005.

In de directe omgeving van de hsl-stations komen onder meer kantoor- en woongebouwen en groenvoorzieningen. “De stationsgebieden krijgen een kwaliteitsimpuls en worden prettige leefgebieden”, aldus VROM. Door de hsl-aansluiting worden het aantrekkelijke locaties voor nationale en internationale bedrijven, zo luidt de verwachting.

Reageer op dit artikel