nieuws

Miljoenen extra voor dertig grote steden

bouwbreed Premium

den haag – De dertig grote steden die vallen onder het grotestedenbeleid krijgen volgend jaar 13,6 miljoen euro extra te verdelen. Het geld moet worden besteed aan de verbetering van de veiligheid en leefomgeving in de wijken door bewoners te betrekken bij het maken van afspraken. Deze extra financiële �Impuls Burgerparticipatie� is door minister De […]

den haag – De dertig grote steden die vallen onder het grotestedenbeleid krijgen volgend jaar 13,6 miljoen euro extra te verdelen.

Het geld moet worden besteed aan de verbetering van de veiligheid en leefomgeving in de wijken door bewoners te betrekken bij het maken van afspraken.

Deze extra financiële �Impuls Burgerparticipatie� is door minister De Graaf (bestuurlijke vernieuwing) bekendgemaakt tijdens een werkbezoek aan Amsterdam.

Daarnaast krijgen de grote steden in totaal 2 miljoen extra voor het opstellen van veiligheidsplannen voor de jaren 2005 tot en met 2009. De vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag krijgen elk ruim 1 miljoen euro, 21 wat kleinere steden zoals Deventer, Arnhem en Maastricht elk ruim 400.000 euro en vijf nog kleinere steden zoals Alkmaar en Lelystad ruim 160.000 euro.

Voor het opstellen van de veiligheidsplannen krijgen de dertig steden elk zo�n 66.000 euro.

Reageer op dit artikel