nieuws

MAN verkoopt installatiebouw SMS

bouwbreed Premium

münchen – Het Duitse concern MAN, fabrikant van machines en vrachtwagens, verkoopt zijn meerderheidsbelang in de installatiebouwer SMS aan de oprichtersfamilie Weiss. Dat hebben de partijen gisteren bekendgemaakt. MAN noemde geen bedragen, maar liet wel weten dat de transactie een flinke boekwinst oplevert. Van bronnen bij het concern is vernomen dat de verkoopprijs tussen 250 […]

münchen – Het Duitse concern MAN, fabrikant van machines en vrachtwagens, verkoopt zijn meerderheidsbelang in de installatiebouwer SMS aan de oprichtersfamilie Weiss. Dat hebben de partijen gisteren bekendgemaakt.

MAN noemde geen bedragen, maar liet wel weten dat de transactie een flinke boekwinst oplevert. Van bronnen bij het concern is vernomen dat de verkoopprijs tussen 250 en 500 miljoen euro ligt.

SMS boekte vorig jaar een omzet van 2,2 miljard euro en is �s werelds grootste installatiebouwer voor de staal-, de aluminium- en de koperindustrie. MAN had tot nu toe 51 procent van de aandelen en 50 procent van het stemrecht. De familie Weiss wordt nu volledig eigenaar.

Reageer op dit artikel