nieuws

Leeuwarden krijgt kenniscampus

bouwbreed

LEEUWARDEN – Leeuwarden krijgt definitief een kenniscampus om de positie van het hoger onderwijs in Friesland te versterken. Dat heeft de Stuurgroep Kenniscampus Leeuwarden bekendgemaakt. De groep bestaat uit de drie hogescholen, de gemeente Leeuwarden en de provincie Friesland. De kenniscampus kost 155 miljoen euro. De campus biedt plaats aan 14.000 studenten en 2000 medewerkers. […]

LEEUWARDEN – Leeuwarden krijgt definitief een kenniscampus om de positie van het hoger onderwijs in Friesland te versterken. Dat heeft de Stuurgroep Kenniscampus Leeuwarden bekendgemaakt. De groep bestaat uit de drie hogescholen, de gemeente Leeuwarden en de provincie Friesland. De kenniscampus kost 155 miljoen euro. De campus biedt plaats aan 14.000 studenten en 2000 medewerkers. Op de kenniscampus moeten onder meer studiefaciliteiten, een sporthal, parkeerplaatsen en studentenwoningen komen. Ook komt er een betere verbinding per openbaar vervoer met het station. Een kennisplein tussen de gebouwen van de Christelijke Hogeschool Nederland en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden vormen het hart van de campus.

Reageer op dit artikel