nieuws

Koper huis: eerst bouwkundige keuring

bouwbreed Premium

den haag – Mensen zijn veel voorzichtiger geworden bij het kopen van een huis. Zo laten ze veel vaker een bouwkundige keuring uitvoeren alvorens tot aanschaf over te gaan. Van juni tot en met november heeft de Vereniging Eigen Huis vijfduizend bestaande woningen gekeurd, 28 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Het risicomijdend […]

den haag – Mensen zijn veel voorzichtiger geworden bij het kopen van een huis. Zo laten ze veel vaker een bouwkundige keuring uitvoeren alvorens tot aanschaf over te gaan. Van juni tot en met november heeft de Vereniging Eigen Huis vijfduizend bestaande woningen gekeurd, 28 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Het risicomijdend gedrag blijkt volgens ook uit de financiering die mensen kiezen voor hun nieuwe huis. Kopers leggen de rente voor de hypotheek op dit moment langer vast dan voorheen. Dat komt overigens ook door de lage rentestand van dit moment.

Doordat aangeboden huizen langer te koop staan, kunnen potentiele kopers gemakkelijker een bouwkundige keuring laten uitvoeren. “Woningen werden eerst zo vlot verkocht dat kopers geen tijd kregen voor een keuring. Er stond altijd wel een andere koper achter je”, aldus de verklaring van Eigen Huis.

Reageer op dit artikel