nieuws

Komst Betuweroute kan Piazza Center redden

bouwbreed Premium

den haag – Minister Dekker (VROM) denkt dat de komst van de Betuweroute in combinatie met andere maatregelen de uitbreiding van de Piazza Center in Eindhoven kan redden. De gemeente mag van de minister vooruitlopen op het vervoer van gevaarlijke stoffen over de goederenspoorlijn. Zij schrijft dat in antwoord op Kamervragen. Staatssecretaris Van Geel dreigde eerder […]

den haag – Minister Dekker (VROM) denkt dat de komst van de Betuweroute in combinatie met andere maatregelen de uitbreiding van de Piazza Center in Eindhoven kan redden. De gemeente mag van de minister vooruitlopen op het vervoer van gevaarlijke stoffen over de goederenspoorlijn.

Zij schrijft dat in antwoord op Kamervragen. Staatssecretaris Van Geel dreigde eerder met een bouwstop voor het nagenoeg afgebouwde werk. De glazen gevel van het winkelcentrum zou bezoekers te weinig bescherming bieden bij treinongelukken met gevaarlijke stoffen.

Bij het in gebruiknemen van de Betuweroute gaan ook de gevaarlijke stoffen over de goederenspoorlijn. In dat geval ligt het winkelcentrum volgens Dekker buiten het risicogebied. Gemeenten mogen rekening houden met toekomstige ontwikkelingen met een termijn van vijf jaar. De oplevering van de Betuweroute is volgens de minister zo�n ontwikkeling waar de gemeente rekening mee kan houden. Afgelopen vrijdag is in een taakgroep, bestaande uit vertegenwoordigers van de VROM-Inspectie, Verkeer en Waterstaat en ProRail in het leven geroepen. Deze moet voor de opening op 1 april een oplossing vinden.

Reageer op dit artikel