nieuws

Illegale villa Valkenswaard eindelijk tegen vlakte

bouwbreed

valkenswaard – De half afgebouwde villa in het buitengebied van Valkenswaard gaat op 8 december tegen de vlakte. Hiermee komt een einde aan een langslepende kwestie waar de toenmalige minister Pronk van VROM zich persoonlijk mee heeft bemoeid.

De VROM-inspectie kwam er in 2000 achter dat de gemeente in strijd met het provinciaal en rijksbeleid een bouwvergunning voor de villa had verleend. Op last van Pronk moest de bouwvergunning worden vernietigd, hetgeen in november vorig jaar ook nog eens door de Raad van State werd bevestigd. De gemeente en eigenaar H. van Breugel hadden zich in een laatste poging tot dit rechtscollege gewend, maar toen ze in het ongelijk werden gesteld, besloot de gemeente de sloop door te zetten. Sloopbedrijf J. van Ansem uit Leende zal de klus klaren.

De gemeente is met Van Breugel overeengekomen dat de grond voor 285.000 euro wordt teruggekocht. Daarnaast krijgt Van Breugel een schadevergoeding van 265.000 euro voor de gemaakte bouwkosten. “Met de sloop kan een voor alle betrokkenen beladen dossier definitief worden gesloten”, aldus de gemeente in een persverklaring.

Over een andere villa in het buitengebied van Valkenswaard, waar Pronk destijds ook op wees, is de gemeente nog in een procedure verwikkeld met de eigenaar.

Reageer op dit artikel