nieuws

Huis in Oudewater gesloopt na fout

bouwbreed Premium

oudewater – Het nieuwe huis van een gezin in Oudewater moet worden gesloopt. Ondanks alle uitspraken van de rechter is het te dicht op de stal van de buurman gebouwd. “Als mensen niet luisteren naar uitspraken van de rechter, moet je heel ver gaan met maatregelen. Het is naar, zo vlak voor de feestdagen, maar […]

oudewater – Het nieuwe huis van een gezin in Oudewater moet worden gesloopt. Ondanks alle uitspraken van de rechter is het te dicht op de stal van de buurman gebouwd.

“Als mensen niet luisteren naar uitspraken van de rechter, moet je heel ver gaan met maatregelen. Het is naar, zo vlak voor de feestdagen, maar de woning kan daar niet blijven staan”, aldus het commentaar van een jurist van de gemeente.

De woning aan de Hoenkoopsebuurtweg in Oudewater staat 17,29 meter van een stal van de buurman. De jurist zegt dat er volgens de milieuregels minimaal op 25 meter afstand had moeten worden gebouwd, omdat de boer recht heeft op uitbreidingsmogelijkheden. “Na het slaan van de eerste heipalen constateerden we al dat de afstand niet klopte. We hebben een bouwstop opgelegd. Deze procedure duurt echter even. Toen er een uitspraak kwam stond het huis er al.”

Ondanks alle waarschuwingen van de gemeente is de familie donderdag verhuisd. Voor de gemeente was daarmee de maat vol. De mensen werden op straat gezet, het huis verzegeld en de procedure voor de sloop loopt.

Reageer op dit artikel