nieuws

Hochtief krijgt voorrang bij Love Canetunnel Sydney

bouwbreed Premium

sydney – Een consortium van twee Hochtiefdochters, ABN Amro en Transfield gaat in de Australische stad Sydney de Love Canetunnel bouwen. Met de opdracht is een investering van 665 miljoen euro gemoeid. De 3,4 kilometer lange Love Canetunnel vormt het sluitstuk in de rondweg om Sydney. Na voltooiing zijn automobilisten die van het wegvak gebruikmaken […]

sydney – Een consortium van twee Hochtiefdochters, ABN Amro en Transfield gaat in de Australische stad Sydney de Love Canetunnel bouwen. Met de opdracht is een investering van 665 miljoen euro gemoeid.

De 3,4 kilometer lange Love Canetunnel vormt het sluitstuk in de rondweg om Sydney. Na voltooiing zijn automobilisten die van het wegvak gebruikmaken een kwartier sneller op hun bestemming. Wie na 2007 de tunnel neemt, vermijdt onderweg 26 verkeerslichtsystemen. Het winnend consortium wordt geleid door Thiess en John Holland. Van de bedrijven is Hochtief – via de Australische dochter Leighton – voor respectievelijk 100 en 70 procent eigenaar. Volgens het Australische verkeersministerie viel de keuze op Thiess en Holland omdat ze uitblinken in professionaliteit, ervaring en financieringsmogelijkheden. Na oplevering in 2007 zal het consortium de tunnel voor een periode van 33 jaar als tolweg beheren. Voor de financiering worden obligaties uitgegeven.

Verkeersminister C. Scully schat dat de bouw van de tunnel direct en indirect drieduizend nieuwe banen zal scheppen.

Reageer op dit artikel