nieuws

Heerlen bouwt turbo-rotondes

bouwbreed Premium

heerlen – De gemeente Heerlen gaat volgend jaar twee turbo1- rotondes aanleggen bij de aansluiting van de stadsautoweg N281 en de Imstenraderweg in Heerlen. Turbo-rotondes zijn rotondes waarbij de verschillende rijstroken met een opstaande rand van elkaar gescheiden zijn. Eenmaal het juiste voorsorteervak gekozen, wordt de automobilist automatisch naar de juiste richting geleid. Het aanleggen […]

heerlen – De gemeente Heerlen gaat volgend jaar twee turbo1-

rotondes aanleggen bij de aansluiting van de stadsautoweg N281 en de Imstenraderweg in Heerlen. Turbo-rotondes zijn rotondes waarbij de verschillende rijstroken met een opstaande rand van elkaar gescheiden zijn.

Eenmaal het juiste voorsorteervak gekozen, wordt de automobilist automatisch naar de juiste richting geleid. Het aanleggen van de rotondes reduceert volgens de provincie Limburg het aantal ongevallen met 75 procent.

Reageer op dit artikel