nieuws

Gasunie wil pijplijn naar Groot-Brittannië

bouwbreed Premium

onden – De Gasunie-dochter Gastransport Services legt de laatste hand aan de plannen voor een nieuwe gaspijplijn tussen de Nederlandse kust en Bacton in Norfolk in Oost-Engeland. De nieuwe verbinding wordt 230 kilometer lang en krijgt een diameter van ongeveer een meter. Met het project is een investering gemoeid van één miljard euro. Gastransport Services […]

onden – De Gasunie-dochter Gastransport Services legt de laatste hand aan de plannen voor een nieuwe gaspijplijn tussen de Nederlandse kust en Bacton in Norfolk in Oost-Engeland. De nieuwe verbinding wordt 230 kilometer lang en krijgt een diameter van ongeveer een meter. Met het project is een investering gemoeid van één miljard euro.

Gastransport Services heeft onlangs een eerste tender uitgeschreven. “Dit is gespecialiseerd werk, dus het aantal gegadigden zal niet groot zijn,” aldus woordvoerder P. Bakker van Gasunie in Groningen. Als alles goed gaat moet de pijplijn tegen eind 2006 in gebruik worden genomen.

Bakker benadrukt dat het licht nog niet op groen staat. “In de eerste plaats praten we nog met gastransporteurs die de buis willen gebruiken.”

Reageer op dit artikel