nieuws

Fusie van Volion en De Woonplaats

bouwbreed Premium

enschede/groenlo – De woningbouwcorporaties Volion en De Woonplaats gaan per 1 januari 2005 fuseren. De sociale huisvesters hebben hierover een intentieverklaring getekend. Als de plannen slagen, wordt het duo met zo�n 20.000 woningen en een balanstotaal van 727 miljoen euro één van de twintig grootste corporaties in het land. Het bezit van de corporaties bevindt […]

enschede/groenlo – De woningbouwcorporaties Volion en De Woonplaats gaan per 1 januari 2005 fuseren. De sociale huisvesters hebben hierover een intentieverklaring getekend. Als de plannen slagen, wordt het duo met zo�n 20.000 woningen en een balanstotaal van 727 miljoen euro één van de twintig grootste corporaties in het land. Het bezit van de corporaties bevindt zich in Twente en de Achterhoek. Daarnaast beschikt De Woonplaats over een aantal seniorencomplexen in het hele land.

De corporaties denken dat zij binnen een fusie beter in kunnen spelen op de wensen van specifieke doelgroepen zoals ouderen, gehandicapten, dak- en thuislozen, studenten en asielzoekers. Daarnaast maakt de samenwerking het mogelijk om meer aandacht te besteden aan de leefbaarheid in de wijken en uitbreiding van het dienstenpakket.

Volion is in januari 2002 als werkorganisatie opgericht door woningstichting �Vooruit� en woningbouwvereniging �Licht en Lucht�.

Reageer op dit artikel