nieuws

Flinke boete voor Britse tak Corus

bouwbreed Premium

scunthorpe – De Britse tak van Corus heeft een boete gekregen van 210.000 euro na een dodelijk ongeval bij de staalfabriek in Scunthorpe. In september 2000 kwam treinmachinist Michael McGovern om het leven toen zijn trein werd geplet tegen een geduwde wagen die uit de rails liep. Corus moet ook 72.000 euro aan gerechtskosten betalen. […]

scunthorpe – De Britse tak van Corus heeft een boete gekregen van 210.000 euro na een dodelijk ongeval bij de staalfabriek in Scunthorpe. In september 2000 kwam treinmachinist Michael McGovern om het leven toen zijn trein werd geplet tegen een geduwde wagen die uit de rails liep. Corus moet ook 72.000 euro aan gerechtskosten betalen.

De zaak was aangespannen door de Health and Safety Executive, die al tijden vraagt om hoge boetes tegen bedrijven die schuldig zijn aan een bedrijfsongeval. Volgens de HSE was het ongeval te wijten aan slecht onderhoud van de wielen van de trein, de wissel en het seinensysteem.

Volgens inspecteur Dave Bradley blijkt uit dit ongeval hoe gevaarlijk �reactief� onderhoud van dit soort belangrijke infrastructuur kan zijn.

Corus beschikte in dit geval niet over een systeem voor inspectie, onderhoud en reparatie van het spoornet op het fabrieksterrein. Jaarlijks komen in Groot-Brittannië zo�n honderd mensen om het leven bij transportongevallen op het werk.

Reageer op dit artikel