nieuws

Extra geld voor herinrichting boulevard Egmond aan Zee

bouwbreed

egmond aan zee – Op de valreep van 2003 heeft het Noord-Hollands Regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Halter in Balans subsidie vrijgemaakt voor de tweede fase van de facelift van de boulevard in Egmond aan Zee. Dankzij de extra financiële injectie kunnen nog voor het nieuwe toeristenseizoen de werkzaamheden worden afgerond.

Vanwege het krappe budget slaagde de gemeente er niet in om de gehele boulevard dit jaar al op te knappen. Het gemeentebestuur hield er al een beetje rekening mee dat de volledige afronding van het project pas in 2005 kon plaatsvinden. Nu er betrekkelijk onverwacht toch weer gelden beschikbaar zijn, wordt in het voorjaar van 2004 het deel tussen de Emmastraat en het Vuurtorenplein onder handen genomen.

De boulevard moet het paradepaardje van Egmond aan Zee worden. Een brede promenade, een verbeterde strandopgang, duinbalkons en fietsenstallingen moeten ervoor zorgen dat de badplaats Egmond aan Zee zijn charme behoudt en een nieuwe impuls geeft aan het toerisme.

Het regionaal Economisch Stimuleringsprogramma Halter in Balans heeft er samen met de provincie Noord-Holland 213 duizend euro vrijgemaakt. De gemeente Bergen waarvan Egmond aan Zee deel uitmaakt, legt nog eens ongeveer de helft van dat bedrag bij aan de herinrichting.

Een brede promenade zal het autoverkeer verder van de badgast houden dan nu het geval is. Op markante plekken zullen duinbalkons gebouwd worden vanwaar de toerist over zee uit kan kijken. De strandopgang krijgt een brede trap van straatklinkers met op verschillende plekken een zitbankje.

Reageer op dit artikel