nieuws

Drive-in bouwmarkt van Ubbens test voor CRH

bouwbreed Premium

assen – Bouwstoffenhandel Ubbens neemt donderdag 4 december te Assen een drive-in bouwmarkt in gebruik. Mocht het nieuwe concept slagen dan worden alle ruim vijftig vestigingen van moedermaatschappij Cementbouw aangepast.

In Assen rijden klanten met een bestelbus of wagen met aanhanger door het 5000 vierkante meter grote magazijn. Onderweg worden de gewenste producten uit de schappen gehaald.

De indeling van het assortiment is volgens Ubbens een noviteit voor Nederland. Het concept is gebaseerd op marktonderzoek onder bouwbedrijven in de regio Assen. De producten zijn per klus gesorteerd. Wie een dak wil repareren, rijdt naar de dakenhoek. Behulpzaam daarbij is een uitgekiende bewegwijzering.

Uitbreiding

In Assen heeft Ubbens gekozen voor uitbreiding van de assortimenten ijzerwaren, stukadoorsmaterialen en gereedschappen. Ook van hout en tegels is het aanbod breder geworden.

De eveneens uitgebreide bouwshop heeft een volwaardige plaats gekregen als winkel-in-groothandel. Afrekenen kan ter plaatse gebeuren, wat de winkel klantvriendelijker maakt.

Perspectief

In februari werd in Assen de eerste paal geslagen voor de forse uitbreiding. Ubbens meldt voldoende perspectief te zien om de vleugels verder uit te slaan. “De tijd van de grote bouwstromen is voorlopig voorbij. Maar we zien nog steeds groei in de kleinere projecten”, aldus directeur M. van der Stel. “Denk aan de bouw van vrijstaande woningen en projecten in de sfeer van de renovatie en de aan- en verbouw. Dat zijn marktsegmenten waarin zich met name de zelfstandigen zonder personeel, de onderaannemer en de kleine aannemer bewegen. Juist deze groepen profiteren van onze groothandelsformule. Wij bieden gemak en snelheid”.

Ubbens heeft in het noorden des lands tien vestigingen met in totaal 230 medewerkers. Evenals NVB Bouwstoffen, Stoel van Klaveren, Delbouw en materialenhandel Cementbouw behoort Ubbens tot het Ierse concern CRH. De proef met de drive-in bouwmarkt in Assen geldt als proef voor alle CRH-vestigingen in Nederland.

Reageer op dit artikel