nieuws

Dodelijk ongeval door onzorgvuldig handelen

bouwbreed

arnhem/groessen – Het dodelijke ongeval in de tunnelbak van de Betuweroute bij Groessen eind november, kon gebeuren door onzorgvuldig handelen in de organisatie van het werk en het intern transport. Dat stelt de teamleider Bouw J. van de Bovenkamp van de Arbeidsinspectie in Arnhem. Hoofdaannemer Comol krijgt waarschijnlijk een boete. Een medewerker van een onderaannemer […]

arnhem/groessen – Het dodelijke ongeval in de tunnelbak van de Betuweroute bij Groessen eind november, kon gebeuren door onzorgvuldig handelen in de organisatie van het werk en het intern transport. Dat stelt de teamleider Bouw J. van de Bovenkamp van de Arbeidsinspectie in Arnhem. Hoofdaannemer Comol krijgt waarschijnlijk een boete.

Een medewerker van een onderaannemer van Comol was bezig met werkzaamheden aan de betonvloer in de tunnelbak toen een grondverzetmachine achteruit de tunnel uitreed. De machine reed over de onderaannemer heen. Het werk werd vervolgens enkele dagen stilgelegd zodat inspecteurs de situatie konden onderzoeken. “Het slachtoffer noch de machinist treft enige blaam”, stelt Van de Bovenkamp. “Er zaten hiaten in de risico-inventarisatie en de maatregelen die daaraan worden verbonden.”

Reageer op dit artikel