nieuws

Dochter PHC van Volker Wessels in geldtransport

bouwbreed

rotterdam – Volker Wessels transporteert via haar dochteronderneming Parkeer Combinatie Holland (PHC), vanaf januari geld naar diverse bedrijven en gemeenten.

Volgens directer G. Morsink van PHC wil het bedrijf binnen anderhalf jaar 100 miljoen euromunten per jaar vervoeren.

Volker Wessels gaat de concurrentie aan met de enige twee spelers op deze kleine markt, Geldnet en Brink�s. In elk geval doet PCH het geldvervoer voor de gemeente Hengelo. Verder is de onderneming in gesprek met drie gemeenten in de Randstad, diverse supermarktketens en bedrijven uit het midden- en kleinbedrijf.

Morsink zegt dat PHC zich vooral wil richten op het transport van muntgeld en in veel mindere mate op bankbiljetten, zoals Brink�s en Geldnet doen.

Voor de verpakking en sortering van de munten neemt PCH in januari een nieuw gebouwde muntcentrale in Apeldoorn in gebruik. Volker Wessels heeft de bouw gefinancierd.

De nieuwe �poot� van het concern vergt volgens Mor-sink ettelijke honderdduizenden euro�s. Morsink hoopt die investering binnen vijf jaar terug te verdienen.

PCH is sinds 1997 een volledige dochteronderneming van Volker Wessels. Het bedrijf houdt zich vooral bezig met het beheer van parkeerautomaten en de administratie van parkeergelden.

Reageer op dit artikel