nieuws

Delftwonen haakt aan bij Rotterdam

bouwbreed Premium

delft/rotterdam – Woonbron Maasoevers en Delftwonen gaan fuseren. Uit de samensmelting ontstaat een corporatie die beschikt over 45.000 woningen. Het werkterrein strekt zich uit van Rotterdam en Spijkenisse tot Delft. De directies van beide corporaties onderstrepen een gedeelde visie te hebben op de ontwikkeling van de zuidvleugel van de Randstad. “Wij menen dat de noodzakelijke […]

delft/rotterdam – Woonbron Maasoevers en Delftwonen gaan fuseren. Uit de samensmelting ontstaat een corporatie die beschikt over 45.000 woningen. Het werkterrein strekt zich uit van Rotterdam en Spijkenisse tot Delft.

De directies van beide corporaties onderstrepen een gedeelde visie te hebben op de ontwikkeling van de zuidvleugel van de Randstad. “Wij menen dat de noodzakelijke versterking van de woonkwaliteit vraagt om een markante partij. Een speler die in staat is met een gerichte investerings- en ontwikkelingsstrategie sterk geprofileerde woon- en werkmilieus te creëren. Deze ambities vragen zowel om schaalvergroting als om een sterke lokale verankering”.

Woonbron en Delftwonen dichten zichzelf grote maatschappelijke betrokkenheid en innovatiedrang toe. Bovendien vinden de fusiepartners dat ze op één lijn zitten wat betreft de omgang met resultaten en klanten. “Dit maakt een formule waarbij Delftwonen als lokaal opererend bedrijf aanhaakt bij Woonbron Maasoevers relatief eenvoudig.”

Reageer op dit artikel