nieuws

Breda winnaar EPL-monitor

bouwbreed Premium

breda – De nieuwbouwwijk De Kroeten in Breda is de winnaar van de Energie Prestatie op Lokatie (EPL) monitor 2003. Dit maakte Novem deze week bekend bij het Praktijkfestival in Eindhoven. In opdracht van Novem werd dit jaar voor de zesde keer in successie de EPL monitor samengesteld voor zowel nieuwbouwlocaties als herstructureringslocaties. De Kroeten […]

breda – De nieuwbouwwijk De Kroeten in Breda is de winnaar van de Energie Prestatie op Lokatie (EPL) monitor 2003. Dit maakte Novem deze week bekend bij het Praktijkfestival in Eindhoven.

In opdracht van Novem werd dit jaar voor de zesde keer in successie de EPL monitor samengesteld voor zowel nieuwbouwlocaties als herstructureringslocaties. De Kroeten scoorde hierbij het hoogste in de categorie �realisatie� met een EPL van 8,6. In de categorie �op weg naar realisatie� staan op een gedeelde eerste plaats de locatie Almere Poort en Groot Zonnehoeve/Zuidbroek in Apeldoorn met een EPL van 9,6. Aan de top van de lijst met �ambities� staat de locatie Schoemakershoek in Etten-Leur met een EPL van 10. De EPL is een communicatie-instrument dat met een rapportcijfer waardering geeft aan de energieprestatie van een woonwijk.

Nieuw dit jaar is de weergave van de absolute CO2-reductie per nieuwbouwlocatie met de Delta EPL. Gouda-Oost is de locatie met de hoogste Delta EPL van 6,0.

Reageer op dit artikel