nieuws

Ballast Nedam bouwt opnieuw hoofdkantoor

bouwbreed Premium

nieuwegein – Ballast Nedam gaat alweer een nieuw hoofdkantoor voor zichzelf bouwen. De aannemer huist sinds begin vorig jaar in een gloednieuw pand in Nieuwegein, maar dat is na forse saneringen inmiddels te groot.

De nieuwe hoofdvestiging komt pal naast het huidige hoofdkantoor aan de A12 bij Nieuwegein en krijgt ongeveer 15.000 vierkante meter kantoorruimte; de helft minder dan de huidige huisvesting. De bouwwerkzaamheden starten halverwege volgend jaar. Ballast Nedam verwacht eind 2005 zijn intrek te kunnen nemen in het nieuwe onderkomen. Het gebouw – twee geschakelde kantoortorens van elk acht verdiepingen – wordt door Ballast Nedam zelf ontwikkeld en gebouwd.

Toen Ballast Nedam begin vorig jaar van Amstelveen naar Nieuwegein verkaste, bleek het zelfgebouwde hoofdkantoor al te groot. De aannemer had net besloten zich terug te trekken uit Engeland en de risicovolle internationale markten. De sanering die daarop volgde, kostte zo�n duizend arbeidsplaatsen.

“We zitten hier te ruim, inderdaad al vanaf dag één”, zegt woordvoerder A. van Kessel van Ballast Nedam. “Vergeet niet dat het ook de bedoeling was om hier het baggerbedrijf te vestigingen, maar dat is allemaal heel anders gelopen.” Ballast Nedam verkocht haar belang in baggerbedrijf BHD eind vorig jaar aan HBG, dat inmiddels onderdeel is van de BAM Groep.

Uitstraling

Dat de nieuwbouw van Ballast Nedam straks niet goed zichtbaar is vanaf de A12, noemt Van Kessel jammer. “Ons huidige hoofdkantoor zie je vanaf de snelweg heel goed. Dat is leuk voor de uitstraling van het concern, maar daar staat tegenover dat een nieuw, klein gebouw bedrijfseconomisch natuurlijk grote voordelen heeft.”

Ordina wordt de nieuwe bewoner Ballast Nedam�s huidige hoofdkantoor. Het ict-bedrijf had al een gedeelte gehuurd, maar wil alle bedrijfsonderdelen op één locatie onderbrengen. Ordina zal het gebouw gefaseerd betrekken tussen nu en juni 2007.

Reageer op dit artikel