nieuws

Asbestclaims kosten Hanson miljoenen

bouwbreed Premium

londen – Hanson heeft het afgelopen jaar 32 miljoen euro uitgeven aan de afwikkeling van asbestclaims. Het grootste deel van het geld is volgens de Britse betonleverancier uitgegeven aan juridisch advies. De toeleverancier van bouwmaterialen reserveert voor het komende jaar ruim 16 miljoen euro extra voor het treffen van regelingen met slachtoffers van de vroeger […]

londen – Hanson heeft het afgelopen jaar 32 miljoen euro uitgeven aan de afwikkeling van asbestclaims. Het grootste deel van het geld is volgens de Britse betonleverancier uitgegeven aan juridisch advies. De toeleverancier van bouwmaterialen reserveert voor het komende jaar ruim 16 miljoen euro extra voor het treffen van regelingen met slachtoffers van de vroeger veelgebruikte kankerverwekkende vezel.

In de tweede helft van het afgelopen jaar zijn 2000 zaken opgelost. Bijna driekwart van de procedures is volgens Hanson afgewezen. Op het moment lopen nog zo�n 123.000 aanklachten tegen het bedrijf. Naar verwachting beperkt de verzekering voor Hanson de uiteindelijke schade tot een geschatte 4 miljoen euro.

De tweede helft van het jaar is voor Hanson aanzienlijk beter verlopen dan de eerste zes maanden van 2003. De winst nam in vergelijking met de voorgaande periode toe met 6 procent, reorganisatiekosten zijn hierbij niet meegeteld. In de periode januari tot en met juni daalde hetzelfde cijfer dit jaar met 9 procent.

Het herstel hangt samen met de aantrekkende Noord-Amerikaanse en Britse bouwmarkt waar het concern bijna driekwart van zijn omzet van zo�n 2,5 miljard euro realiseert.

Met name de Britse baksteendivisie deed het goed. Daarnaast zorgde Australië voor een positieve ontwikkeling van de omzetten.

Reageer op dit artikel