nieuws

Air-Gate luchtgordijn tussen schuifdeuren

bouwbreed

parijs – Een luchtgordijn tussen de schuifdeuren in de buitengevel, waar geen warmte, kou, insect of stof doorheen komt. Dat creëert de Air-Gate van Kaba. Op de Parijse bouwbeurs Batimat won met het product een bronzen medaille van het innovatieconcours. De Air-Gate bestaat uit twee kolommen van aluminium en verzinkt staal over de hele lengte […]

parijs – Een luchtgordijn tussen de schuifdeuren in de buitengevel, waar geen warmte, kou, insect of stof doorheen komt. Dat creëert de Air-Gate van Kaba. Op de Parijse bouwbeurs Batimat won met het product een bronzen medaille van het innovatieconcours.

De Air-Gate bestaat uit twee kolommen van aluminium en verzinkt staal over de hele lengte van de binnenzijden van de uitschuivende deuren. Hierin zit een krachtig maar geluidsarm luchtcirculatiesysteem. De kolommen kunnen op bestaande deuren worden aangebracht.

Zij veroorzaken een luchtstroom die zo sterk is (9,16 meter per seconde) dat hitte en koude, geuren, insecten en stof geen kans maken door het luchtscherm heen te komen.

Reageer op dit artikel