nieuws

Werkzaamheden aan weg nummer één op infolijn

bouwbreed Premium

den haag – In de eerste week hebben 3500 mensen gebeld naar het nieuwe informatienummer 0800-8002 van Rijkswaterstaat. Na een druk weekeinde is het aantal telefoontjes nu teruggelopen tot ongeveer driehonderd per dag.

De meest gehoorde klacht is de opgelegde beperking van de maximumsnelheid bij werkzaamheden. Maar liefst 40 procent van de vragen gaat over verkeersinformatie of informatie over wegwerkzaamheden.

Rijkswaterstaat heeft het gratis telefoonnummer 8 november in gebruik genomen. Uit recent onderzoek van het ministerie is namelijk gebleken dat gebrek aan informatie een van de belangrijkste ergernissen op de weg is, bijvoorbeeld informatie over de oorzaak van een file of de reden voor een wegafzetting of snelheidsverlaging.

Het informatienummer is dan ook bedoeld voor alle vragen en klachten van verkeersdeelnemers. Rijkswaterstaat probeert met uitleg over bijvoorbeeld stremmingen begrip te kweken voor wegwerkzaamheden en snelheidsbeperkingen.

Elke vraag of klacht wordt zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen drie werkdagen beantwoord. “Het is geen verkeersinformatielijn”, benadrukt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. “De rechter heeft besloten dat wij geen informatie over files mogen geven, daar zijn andere bedrijven voor.”

Bellers met dergelijke vragen worden doorverwezen.

Reageer op dit artikel