nieuws

Wereldhave rekent op lichte winstdaling

bouwbreed Premium

amsterdam – Vastgoedbelegger Wereldhave denkt 2003 af te sluiten met een winst die iets lager is dan of gelijk is aan die van vorig jaar. Na drie kwartalen kwam het nettoresultaat uit op 86 miljoen euro, 1,9 procent minder dan over dezelfde periode een jaar geleden. De lage koers van de dollar zette de winst […]

amsterdam – Vastgoedbelegger Wereldhave denkt 2003 af te sluiten met een winst die iets lager is dan of gelijk is aan die van vorig jaar. Na drie kwartalen kwam het nettoresultaat uit op 86 miljoen euro, 1,9 procent minder dan over dezelfde periode een jaar geleden. De lage koers van de dollar zette de winst onder druk, aldus Wereldhave.

In het derde kwartaal liep Wereldhave wel iets in op de prestaties van vorig jaar. Op de helft van het boekjaar was de winstdaling nog 4,9 procent, maar in de afgelopen driemaandsperiode steeg de winst met 4,2 procent naar 30 miljoen euro. De huuropbrengsten stegen, terwijl Wereldhave minder kwijt was aan rente. De bezettingsgraad zakte van 94,5 procent in het tweede kwartaal naar 93,7 procent.

In totaal heeft Wereldhave 1,94 miljard euro belegd in kantoren, winkels, bedrijfsruimten en woningen. Dat was eind 2002 nog 1,96 miljard euro, maar door koersverschillen en afwaarderingen van panden van 77,5 miljoen euro is dat de eerste negen maanden gedaald. Ook nieuwe investeringen van 64 miljoen euro, onder meer in het nieuwe luchtvaartmuseum Aviodrome, wogen daar niet tegenop.

Reageer op dit artikel