nieuws

Wegwijzer voor vernieuwing steden

bouwbreed Premium

den haag – De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft samen met Habitat Platform een wegwijzer gemaakt voor de stedelijke vernieuwing. De presentatie is morgen in Antwerpen. De zogenaamde Instrumentenwijzer is bedoeld voor iedereen die bezig is met veranderingen in de steden, wijken en buurten: van wethouder tot beleidsmedewerker, van corporatiedirecteur tot bewonerscommissie, van ontwikkelaar tot […]

den haag – De Vereniging van Nederlandse Gemeenten heeft samen met Habitat Platform een wegwijzer gemaakt voor de stedelijke vernieuwing. De presentatie is morgen in Antwerpen.

De zogenaamde Instrumentenwijzer is bedoeld voor iedereen die bezig is met veranderingen in de steden, wijken en buurten: van wethouder tot beleidsmedewerker, van corporatiedirecteur tot bewonerscommissie, van ontwikkelaar tot klant. De wegwijzer bevat praktijkvoorbeelden en hulpmiddelen voor een effectieve stedelijke vernieuwing. Ook zijn waardeoordelen toegekend in de vorm van sterren. De bedoeling is dat mensen leren van de ervaringen elders in de wereld. Volgens Habitat Platform zijn er veel overeenkomsten in de aanpak van de woonomgeving.

Reageer op dit artikel