nieuws

Wegenbouwprogramma centraal bij open dagen Van der Spek Vianen

bouwbreed Premium

vianen – Van der Spek Vianen, importeur van onder meer Dynapac (verdichtingsmachines), Bell (dumpers), Kawasaki (wielladers) en Demag (afwerkmachines) houdt traditioneel op 29 en 30 december zijn open dagen.

De grootste aandacht gaat bij die gelegenheid uit naar het wegenbouwprogramma. Sinds 1 september is Van der Spek importeur geworden van het gehele Dynapac-programma. Dit jaar zal dan ook de gehele, voor Nederland relevante walsenlijn worden tentoongesteld, onder meer grondverdichtingsmachines, de statische wals CS142 en de gehele lijn kleine tandemtrilwalsen.

Uit het frezenprogramma is in Vianen de kleine PL350S te vinden, waarvan er in Nederland reeds drie geleverd zijn, alsmede de grote PL2000S van twee meter.

Van Demag zijn de DF45 C en de Demag DF115 C met elektrische balk te zien. Ook grondverzet wordt niet vergeten: Kawasaki is met de nieuwe 85Z-5 en de 90Z-5 vertegenwoordigd. Ook de dumpers van Bell komen uitgebreid aan bod met onder meer de nieuwste B25D met standaard weegsysteem. Als primeur voor Nederland is er de Fuchs MHL434 te zien zijn, een houtoverslagmachine.

Wegenonderhoud staat weer volop in de belangstelling. Met onder meer de voegvulmachines van Breining en de asfaltcontainers van het Duitse ATC kunnen de wegen op een goedkope en toch verantwoordelijke wijze opgelapt worden. Ook deze machines zijn in Vianen te zien.

Ook voor de hoogbouwers kan een bezoek aan Vianen op 29 en 30 december interessant zijn. De nieuwste torenkraanvariant van Liebherr, de EC-HM serie, zal er worden tentoongesteld. Dit modulaire concept, naar keuze te leveren met of zonder cabine, is standaard voorzien van frequentiebesturing op de aandrijvingen zwenken, hijsen en katten. In Vianen wordt een demo-unit opgesteld, waarbij al deze bewegingen middels een radiografische afstandbesturing bediend kunnen worden.

Tevens zal de nieuwste, ruime cabine van de EC-B serie, een zogenaamde topless-kraan worden opgesteld. Liebherr is één van de weinige leveranciers, die alle denkbare cabine- en giekvarianten kan leveren.

Reageer op dit artikel