nieuws

VROM in beroep tegen uitspraak rechtbank

bouwbreed Premium

den haag – De VROM-Inspectie van de regio Zuid is in beroep gegaan bij de Raad van State tegen een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch over de uitbreiding van een villa in Maasdonk. De rechter bepaalde dat de gemeente niet handhavend mocht optreden tegen de eigenaar, die een veel grotere uitbreiding had gebouwd […]

den haag – De VROM-Inspectie van de regio Zuid is in beroep gegaan bij de Raad van State tegen een uitspraak van de rechtbank in Den Bosch over de uitbreiding van een villa in Maasdonk.

De rechter bepaalde dat de gemeente niet handhavend mocht optreden tegen de eigenaar, die een veel grotere uitbreiding had gebouwd dan het bestemmingsplan toeliet. De gemeente handelde volgens de rechter in strijd met de gewekte verwachtingen. De gemeente had de eigenaar namelijk in een brief laten weten dat een door hem gewenste uitbreiding van de bouw, ondanks strijdigheid met het bestemmingsplan, niet op problemen stuitte. De VROM-Inspectie is echter van mening dat deze brief de actie door de gemeente niet in de weg staat, te meer daar de eigenaar wist dat de uitbreiding in strijd was met het bestemmingsplan.

Reageer op dit artikel