nieuws

Velux rolluik werkt op zonne-energie

bouwbreed

parijs – Velux presenteerde op de Batimat in Parijs zijn nieuwste product: een rolluik voor dakramen, dat met zonne-energie op afstand is te bedienen. Deze SSL werd onderscheiden met een bronzen trofee op het innovatieconcours van de beurs. Het rolluik SSL wordt in principe aan de buitenzijde van het dakraam geplaatst, maar kan naar wens […]

parijs – Velux presenteerde op de Batimat in Parijs zijn nieuwste product: een rolluik voor dakramen, dat met zonne-energie op afstand is te bedienen. Deze SSL werd onderscheiden met een bronzen trofee op het innovatieconcours van de beurs.

Het rolluik SSL wordt in principe aan de buitenzijde van het dakraam geplaatst, maar kan naar wens ook aan de binnenzijde worden bevestigd. De SSL is inbraakwerend en isoleert warmte, koude en geluid (-18 dB vergeleken met een gewoon raam).

In de bovendorpel zit een platte pv-cel voor de opslag van zonne-energie in een batterij. Het luik wordt met een afstandsbediening in werking gesteld. Anders dan bij de al bestaande elektrische versie van het luik, zijn geen draden nodig. De installatie vergt daarom tweemaal minder tijd, meldt de fabrikant.

Het rolluik is geschikt voor nieuwbouw en renovatie. In de loop van 2004 komt het op de markt.

Reageer op dit artikel