nieuws

Van der Most breidt imperium uit met beurscomplex

bouwbreed Premium

rijswijk – Hennie van der Most is neergestreken in Rijswijk Zuid-Holland. De Twentse ondernemer heeft zich ontfermd over de Darling Market, een gigantisch beurscomplex dat sinds kort de naam Evenementenhal Rijswijk draagt.

In de opslagruimten van Van der Most staan ruim vijfhonderd kant-en-klare douchecabines gereed. Ze zijn bestemd voor het hotel dat de ondernemer gaat vestigen in de oude kantoorruimten van het beurscomplex aan de Volmerlaan.

En daarbij blijft het niet. Evementenhal Rijswijk ondergaat de komende jaren een metamorfose. Van der Most investeert een slordige 20 miljoen euro in zijn jongste onderneming met een vloeroppervlakte van 40.000 vierkante meter.

Een kwart van de immense ruimte wordt ingericht als speelparadijs voor kinderen, compleet met draaimolentjes. Ook voor volwassenen zal de evenementenhal van alles bieden. Van grammofoonplatenmarkt tot vakbeurs.

“Voorlopig gebruiken we alleen deze vleugel”, zegt Claudia Busschers, sales manager binnen het Van der Most imperium. Ze zit aan een tafeltje in een van de zalen. Rondom is de vakbeurs Metavak in volle gang. Er zijn lange rijen met stands waar machines worden gedemonstreerd, informatie wordt uitgewisseld en zakenlui elkaar ontmoeten. Serveersters lopen af en aan met hapjes en drankjes. Busschers stem komt ternauwernood uit boven het geroezemoes.

“Van hieruit breiden we onze activiteiten verder uit”, zegt ze. “Wanneer we op volle toeren draaien weet ik niet precies. Zeg maar tussen nu en vijf jaar.”

De veranderingen binnen het complex worden gerealiseerd zonder grote bouwkundige ingrepen. “We passen het interieur aan en de entree. En, oh ja, voor de deur komt een vijver. Maar een forse verbouwing staat niet op het programma.”

Ook het kantoorpand dat in de toekomst als hotel zal fungeren, kan met betrekkelijk weinig middelen worden aangepakt.

“Wat is nou helemaal het verschil tussen een kantoor en een hotel?”, vraagt Busschers hardop. “Hier en daar een paar wandjes plaatsen en je bent al een heel eind.” Verder moeten er natuurlijk voorzieningen komen. “Toiletten zijn er volgens mij voldoende dus dat zal geen problemen geven. Wel gaan we badruimten maken.”

Een peulenschil, denkt Busschers. Uiteindelijk heeft Van der Most een aardige partij douchecabines op voorraad.

“Ze komen uit een cruiseschip dat Hennie van der Most heeft gekocht. Ze zijn nog nieuw”, weet Busschers. “Het schip heeft de werf nooit verlaten. Voor het zo ver was ging de eigenaar failliet en is het door Van der Most aangekocht. Die heeft de bruikbare onderdelen er uit laten halen. De rest ging naar het oudijzer. Als we aan het inrichten van het hotel toe zijn, kunnen de douches zonder problemen worden gemonteerd. Meneer Van der Most heeft een eigen bouwbedrijf. �Alles wat je zelf kunt doen, moet je ook zelf doen�, zegt hij altijd. Zo is hij groot geworden. Hier komt het dus ook wel in orde”, vertrouwt de sales manager.

Reageer op dit artikel