nieuws

Ultiem gesprek over bestemming van Aviodome

bouwbreed Premium

haarlemmermeer – Over de vraag of het Aviodome-gebouw wel of niet behouden blijft, komt vandaag meer duidelijkheid. Dan heeft Schiphol met de kerkgemeenschap Levend Evangelie Gemeente uit Schiphol-Rijk het laatste gesprek over onder meer de kosten van de verplaatsing en wederopbouw.

Een nieuwe locatie in de gemeente Haarlemmermeer is echter vooralsnog niet voor handen. Het college van burgemeester en wethouders onderzoekt nu welke plekken in aanmerking komen voor het opvallende aluminium koepelgebouw, bij de bouw in 1971 de grootste in zijn soort. Volgens woordvoerder N. Goud-smit van Haarlemmermeer is niet eerder dan over twee maanden bekend of er een geschikte locatie is. Mocht met Schiphol overeenstemming worden bereikt over de koop van Aviodome, dan overweegt de Levend Evangelie Gemeente in dat geval het gebouw in gedeelten op te slaan.

Bij Schiphol bestaat volgens P. van de Noort van Aviodrome in Lelystad, de �opvolger� van Aviodome, “veel sympathie” voor de plannen van de kerkgemeenschap. Van de Noort treedt namens Schiphol op als woordvoerder in deze kwestie. “De eventuele verplaatsing is met de sloper overlegd. De kerk heeft hoe dan ook tot vandaag de tijd om het geld voor de verplaatsing en de toestemming van de gemeente rond te krijgen. De tijd dringt. Schiphol had het gebouw eigenlijk op 1 juli al weg willen hebben. Ik was trouwens niet op de hoogte van het idee om het gebouw in delen op te bergen.”

De Levend Evangelie Gemeente vertrouwt erop genoeg geld op tafel te krijgen, meldt zegsman M. Piet, om het gebouw in Haarlemmermeer te doen herrijzen.

Aviodome is in januari dit jaar gesloten in afwachting van de opening van het veel groter nieuwe Nationaal Luchtvaart Themapark Aviodrome in Lelystad. Lange tijd is getracht een koper voor Aviodome te vinden. Pas nadat de gemeente Haarlemmermeer begin september de sloopvergunning al had verleend, meldde de kerkgemeenschap zich.

Reageer op dit artikel