nieuws

Tweede zaal voor Muziektheater

bouwbreed Premium

AMSTERDAM – Het Muziektheater in Amsterdam wil uitbreiden met een nieuwe zaal voor kleinschalige opera- en balletproducties. De zaal met een capaciteit van maximaal zeshonderd plaatsen moet tussen de grote zaal en het huidige stadhuis worden gebouwd. Uitbreiding van de zaalaccommodatie is al lange tijd een wens van zowel het Nationale Ballet als de Nederlandse […]

AMSTERDAM – Het Muziektheater in Amsterdam wil uitbreiden met een nieuwe zaal voor kleinschalige opera- en balletproducties. De zaal met een capaciteit van maximaal zeshonderd plaatsen moet tussen de grote zaal en het huidige stadhuis worden gebouwd.

Uitbreiding van de zaalaccommodatie is al lange tijd een wens van zowel het Nationale Ballet als de Nederlandse Opera. Bij de bouw van de Stopera twintig jaar geleden was een tweede zaal ook voorzien. Wegens geldgebrek werd dat plan echter niet uitgevoerd. In de jongste beleidsplannen van het Nationale Ballet en de Nederlandse Opera is de wenselijkheid van een extra podium opnieuw opgenomen.

De Amsterdamse architect Cees Dam, ontwerper van het stadhuis/operagebouw, heeft een voorlopig ontwerp gemaakt. De nieuwe zaal kan verrijzen op de plek van de zogeheten Boekmanzaal. Vervolgens zou voor het gemeentebestuur een nieuwe ontvangstruimte moeten worden gebouwd.

Volgens een woordvoerder van het Muziektheater is nog onduidelijk wat de uitbreiding gaat kosten. Eerst zal de gemeente Amsterdam zich in het komende Kunstenplan moeten uitspreken over de wenselijkheid van het uitbreidingsplan.

Reageer op dit artikel