nieuws

Sterke groei bij moeder Hochtief

bouwbreed Premium

essen – Energieconcern RWE heeft in de eerste negen maanden van het jaar zijn omzet met een kwart opgevoerd tot 4 miljard euro. De kernactiviteiten kenden een groei van 32,8 procent.

De toegenomen activiteiten komen vooral van aankopen. Zo bracht Innogy 524 miljoen euro in het laadje en droegen de Tsjechische gasactiviteiten voor 268 miljoen bij. American Water bleek goed voor een omzet van 305 miljoen euro.

Bij de niet-kernactiviteiten slikte RWE een operationeel verlies van 95 miljoen euro. Doorslaggevend was het negatieve resultaat van Heidelberg Drukmachines dat met een verlies van 101 miljoen 370 miljoen euro slechter presteerde dan vorig jaar. Hochtief (en daarmee Ballast Nedam) behoren bij RWE tot de activiteiten die al enkele jaren niet meer in het brandpunt van de belangstelling staan.

RWE verwacht dit jaar een beter resultaat te boeken dan in 2002. De directie rekent op een groei van 20 procent bij de kernactiviteiten. Doordat de nevenactiviteiten een stuk minder goed uit de bus komen zal de algehele toename beperkt blijven tot 15 procent.

Het netto resultaat wordt sterk getroffen door de effecten van de aankopen, rentelasten en afschrijvingen. De verwachting is dat de opbrengsten niet verder zullen zakken dan 20 procent onder de 1,1 miljard van vorig jaar. Tot dusverre werd uitgegaan van een winstdaling van 25 tot 30 procent. De financiële schulden van RWE dalen eind dit jaar tot onder de 20 miljard euro. Het doel dit jaar 24 miljard euro af te lossen is ruimschoots overschreden.

Reageer op dit artikel