nieuws

Station Vlissingen moet opschuiven voor Kenniswerf

bouwbreed Premium

vlissingen – In tien jaar tijd moet het gebied rond de Edisonweg en de binnenhavens in Vlissingen uitgroeien tot een grote campus. Er zijn niet alleen onderwijsvoorzieningen gepland, maar ook studentenkamers, sport- en recreatievoorzieningen, kenniscentra, woningbouw en huisvesting voor innovatieve bedrijven. Om ruimte te creëren voor deze zogeheten Kenniswerf moet het huidige NS-station een stukje […]

vlissingen – In tien jaar tijd moet het gebied rond de Edisonweg en de binnenhavens in Vlissingen uitgroeien tot een grote campus. Er zijn niet alleen onderwijsvoorzieningen gepland, maar ook studentenkamers, sport- en recreatievoorzieningen, kenniscentra, woningbouw en huisvesting voor innovatieve bedrijven. Om ruimte te creëren voor deze zogeheten Kenniswerf moet het huidige NS-station een stukje opschuiven en komt er een nieuw station achter het huis van Rijkswaterstaat.

Kenniswerf is een gezamenlijk project van de gemeente Vlissingen, de Hogeschool Zeeland en het Regionaal Opleidingen Centrum Zeeland.

Het project moet het Zeeuwse onderwijs en het bedrijfsleven een impuls geven. De twee deelnemende onderwijsinstellingen zijn al voor een deel gevestigd in het gebied.

Kenniswerf biedt hen de mogelijkheden meer samen te werken en samen laboratoria en werkplaatsen te bouwen.

Reageer op dit artikel