nieuws

Solarspot vangt op alle momenten maximaal daglicht op

bouwbreed Premium

parijs – Het daglichtgeleidingssysteem van Solartube is op de Nederlandse markt al enige tijd bekend. Zijn evenknie, de Solarspot uit Italië, waarschijnlijk nog niet. Het voordeel van het laatste systeem is volgens de fabrikant dat het op alle momenten van de dag maximaal licht opvangt. De jury van het innovatieconcours van de bouwbeurs Batimat van […]

parijs – Het daglichtgeleidingssysteem van Solartube is op de Nederlandse markt al enige tijd bekend. Zijn evenknie, de Solarspot uit Italië, waarschijnlijk nog niet. Het voordeel van het laatste systeem is volgens de fabrikant dat het op alle momenten van de dag maximaal licht opvangt. De jury van het innovatieconcours van de bouwbeurs Batimat van Parijs waardeerde het met een gouden medaille.

Het systeem Solarspot van het bedrijf Solar Project uit Cocquio Trevisago, Italië, lijkt zeer veel op dat van Solartube, maar is op enkele punten zodanig anders, dat 99,5 procent van het daglicht kan worden opgevangen, ook in de ochtend en namiddag en bij een bewolkte hemel.

Dit komt volgens Solar Project omdat de koepel op het dak helemaal glad is en geen ribbels heeft en omdat de reflecterende folie onderaan de buis optimaal werkt.

De Solarspot is verkrijgbaar in diameters van 250, 375, 530 en 650 millimeter.

Reageer op dit artikel