nieuws

Slotdrain watert af bij weinig verval

bouwbreed Premium

dover – Licht in gewicht, een zeer hoge capaciteit, eenvoudig te installeren en bestand tegen schokken en breuk. Met die kenmerken beveelt Elkington Gatic zijn lijn afwatering Gatic Slotdrain aan. De fabrikant uit het Britse Dover zoekt Nederlandse wederverkopers voor dit gepatenteerde systeem. Elkington adviseert het product voor locaties met weinig of geen verval.

De Gatic Slotdrain is een zeshoekig buissegment dat is vervaardigd van 3 millimeter dik gegalvaniseerd plaatstaal. Zo�n segment bestaat uit twee identieke delen die met verzinkte clips aan elkaar zijn verbonden.

De fabrikant levert de buisdelen in lengten van 3 meter die met kragen aan elkaar worden gezet. Elkington levert twee standaard uitvoeringen.

Het type GBP komt in doorsnedes van 100 tot 500 millimeter; de doorsnedes van het type GST liggen tussen 150 en 500 millimeter. De laatste uitvoering wordt in combinatie met C40-beton gebruikt.

Voorzien van een raster in de bovenkant vormen beide typen de variant Heelsafe die voorkomt dat schoenen met hoge hakken wegzinken in de afwatering.

De afwatering wordt in een sleuf geplaatst en ingebed in beton. Zo ontstaat een monolithische structuur die bestand is tegen zwaar verkeer.

Afhankelijk van de uitvoering weerstaat het product een wieldruk van 5 tot 40 ton. De bovenrand vormt een rechte hoek met de bestrating. Naar beneden toe loopt de afvoer wat breder uit, zodat die niet verstopt kan raken met straatvuil.

Afstandhouders zorgen dat de afwaterende lijn open blijft. De zeshoekige vorm laat het water zonder verval stromen. De gebruiker kan de segmenten stapelen zonder ze te beschadigen. Steunen houden de buizen tijdens het transport, de opslag en de verwerking heel.

Elkington levert voor de Slotdrain accessoires als verschillende inlaten, slibvangers en putdeksels.

Reageer op dit artikel