nieuws

Reuzenrad op Vrijthof moet worden verplaatst

bouwbreed

maastricht – Burgemeester Leers van Maastricht heeft gisteren opdracht gegeven het enorme reuzenrad op het Vrijthof onmiddellijk af te breken en te verplaatsen. Dit op verzoek van eigenaar Q-Park van de ondergrondse parkeergarage onder het Vrijthof. Het Reuzenrad kwam op de verkeerde plek terecht door een berekeningsfout van de gemeente. De landmeetkundige dienst had aanwijzingen […]

maastricht – Burgemeester Leers van Maastricht heeft gisteren opdracht gegeven het enorme reuzenrad op het Vrijthof onmiddellijk af te breken en te verplaatsen. Dit op verzoek van eigenaar Q-Park van de ondergrondse parkeergarage onder het Vrijthof. Het Reuzenrad kwam op de verkeerde plek terecht door een berekeningsfout van de gemeente. De landmeetkundige dienst had aanwijzingen voor de opbouw van het reuzenrad gegeven op basis van een oude kaart, nog van voor de verbouwing van de parkeergarage.

Nadat het rad daar eenmaal stond, constateerde bouw- en woningtoezicht dat het verkeerd stond. Het moet 2 meter worden verplaatst, op een extra verstevigde plek. De gemeente betaalt en regelt zelf de verplaatsing.

Reageer op dit artikel