nieuws

Professionele inkoop

bouwbreed Premium

Het Purchasing Excellence (PE)-programma, een instrument voor inkoopprofessionalisering, is vanaf nu niet alleen door het bedrijfsleven te gebruiken, maar ook door de publieke sector. Dat is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de projectdirectie Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA), de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en een grote groep inkoopmanagers uit de publieke sector. […]

Het Purchasing Excellence (PE)-programma, een instrument voor inkoopprofessionalisering, is vanaf nu niet alleen door het bedrijfsleven te gebruiken, maar ook door de publieke sector.

Dat is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de projectdirectie Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA), de Nederlandse Vereniging voor Inkoopmanagement (NEVI) en een grote groep inkoopmanagers uit de publieke sector.

“De komende maanden wordt de eerste nulmeting gedaan om te zien hoe professioneel de inkoop bij verschillende publieke organisaties is”, kondigde secretaris-generaal Oosterwijk van het ministerie van Economische Zaken aan. Hij sprak op het jaarcongres van de NEVI, als degen die binnen de overheid het project Professioneel Inkopen en Aanbesteden (PIA) aanstuurt.

Grondslag voor het PE-programma is het �MSU-model� van professor R.M. Monczka Phd. van de Michigan State University (MSU). Het PE-programma is volgens Oosterwijk een prachtig handvat om de inkoopprocessen op de juiste manier te ontwikkelen en daardoor besparingen te realiseren.

Reageer op dit artikel