nieuws

Problemen met fietsbrug struikelblok voor hsl en A16

bouwbreed

breda – Sinds kort staan er felgekleurde instructieborden aan de voet van de omstreden nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A16 en het spoor tussen Breda en Prinsenbeek. Daarop staan aanwijzingen voor fietsers die de roltrap van de brug willen gebruiken. Het is een van de maatregelen die het Projectbureau HSL-A16 heeft genomen om de […]

breda – Sinds kort staan er felgekleurde instructieborden aan de voet van de omstreden nieuwe fiets- en voetgangersbrug over de A16 en het spoor tussen Breda en Prinsenbeek. Daarop staan aanwijzingen voor fietsers die de roltrap van de brug willen gebruiken.

Het is een van de maatregelen die het Projectbureau HSL-A16 heeft genomen om de brug (met roltrappen, liften en trappen met fietsgoten) veiliger te maken. Mogelijk worden de fietsgoten nog aangepast. Of die maatregelen genoeg zijn moet morgenmiddag blijken. Dan doet de rechter uitspraak in een kort geding dat een bewonersgroep uit Prinsenbeek heeft aangespannen om de oude fietsbrug met hellingbanen te behouden totdat de nieuwe veilig genoeg is.

Voor de projectorganisatie hogesnelheidslijn-Zuid hangt er veel vanaf. Eigenlijk had de oude fietsbrug al gesloopt moeten zijn, maar in een tussenvonnis vorig week schortte de rechter de sloop voorlopig op. Op die plek zou – cruciaal in de planning – volgende week een deel van de nieuwe westbaan van de A16 in gebruik worden genomen. Dat schuift nu vooruit en zorgt voor een kettingreactie: veel ander werk loopt daardoor vertraging op.

Reageer op dit artikel