nieuws

Peijs komt met nieuwe 80-kilometerzones

bouwbreed Premium

den haag – Halverwege volgend jaar presenteert minister Peijs (verkeer) nieuwe 80-kilometerzones. Tot die tijd laat ze onderzoeken welke plekken daarvoor in aanmerking komen. Ze heeft daarvoor criteria en voorwaarden naar de Tweede Kamer gestuurd. Staatssecretaris Van Geel (VROM) presenteerde eerder al een lijst met negen wegvakken die ongezond zijn en waar de luchtkwaliteit in de […]

den haag – Halverwege volgend jaar presenteert minister Peijs (verkeer) nieuwe 80-kilometerzones. Tot die tijd laat ze onderzoeken welke plekken daarvoor in aanmerking komen. Ze heeft daarvoor criteria en voorwaarden naar de Tweede Kamer gestuurd.

Staatssecretaris Van Geel (VROM) presenteerde eerder al een lijst met negen wegvakken die ongezond zijn en waar de luchtkwaliteit in de toekomst verder verslechtert. Dat maakt nieuwbouw langs deze veelal randstedelijke snelwegen onmogelijk.

De staatssecretaris noemde in zijn brief enkele maatregelen zoals overkappingen en luifels die de luchtkwaliteit voor omwonenden verbeteren, tegen een hoge prijs. Daarom heeft Peijs voor 20 miljoen euro het Innovatieprogramma Luchtkwaliteit gestart om nieuwe maatregelen te ontwikkelen en te toetsen.

Reageer op dit artikel