nieuws

Pantsering verpulvert inslaande kogel

bouwbreed

hanko – Bedoeld voor het pantseren van onder meer deuren en muren is het materiaal dat het Finse Exote als Exote-Armour binnenkort op de markt brengt. De pantsering is een ontwikkeling van VTT, de Finse variant van TNO, dat de patenten verkocht aan de fabrikant uit Hanko. Exote-Armour is een composietmetaal op basis van titaniumcarbide. […]

hanko – Bedoeld voor het pantseren van onder meer deuren en muren is het materiaal dat het Finse Exote als Exote-Armour binnenkort op de markt brengt. De pantsering is een ontwikkeling van VTT, de Finse variant van TNO, dat de patenten verkocht aan de fabrikant uit Hanko. Exote-Armour is een composietmetaal op basis van titaniumcarbide. Het materiaal heeft een hoog smeltpunt en weerstaat acetyleenbranders, lasers en thermische lansen. Het materiaal verpulvert een kogel zodra die inslaat en verspreidt de vrijkomende energie over een groot oppervlak. De beschadiging die bij de inslag ontstaat is volgens Exote hooguit 20 tot 30 procent groter dan het kaliber van de kogel. Exote bereidt momenteel de grootschalige productie van het pantsermateriaal voor. De fabrikant zegt het materiaal in elke vorm en dikte te kunnen leveren.

Reageer op dit artikel