nieuws

Oplossing nodig voor extra kosten tunnel

bouwbreed Premium

MIDDELBURG – Er moet op korte termijn overleg komen over de financiële afhandeling van de bouw van de Westerscheldetunnel. Dat probeerde aannemer van de tunnel, de Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW), gistermiddag af te dwingen in een kort geding voor de rechtbank in Middelburg. KMW wil dat de NV Westerscheldetunnel meewerkt aan een oplossing voor de […]

MIDDELBURG – Er moet op korte termijn overleg komen over de financiële afhandeling van de bouw van de Westerscheldetunnel. Dat probeerde aannemer van de tunnel, de Kombinatie Middelplaat Westerschelde (KMW), gistermiddag af te dwingen in een kort geding voor de rechtbank in Middelburg.

KMW wil dat de NV Westerscheldetunnel meewerkt aan een oplossing voor de extra kosten ter waarde van 61 miljoen euro die de bouwcombinatie heeft moeten maken tijdens de bouw. Het gaat om kosten voor het boren (er ontstonden problemen door vervormingen van de boorschilden), loonkosten die meer waren gestegen dan voorzien in het contract en meerkosten vanwege aanvullende eisen aan de werkwijze van de duikers.

In het contract tussen KMW en de NV Westerscheldetunnel is een geschillenregeling opgenomen. Een vaste commissie van deskundigen kan door beide partijen ingeschakeld worden om een bindend advies te geven. Bij eerdere geschillen is dat ook gebeurd. KMW wil dat nu ook doen, maar de nv ziet er geen heil in.

Reageer op dit artikel