nieuws

Omzet Eriks loopt in derde kwartaal terug

bouwbreed Premium

alkmaar – De omzet van technische handelsonderneming Eriks is in het derde kwartaal teruggelopen, vergeleken met die in de eerste twee verslagperiodes van dit jaar. De industriële markt is verder gekrompen, meldde bestuursvoorzitter H. Kreuger van het Alkmaarse bedrijf donderdag bij de bekendmaking van de cijfers. Vooral in augustus bleef de vraag naar de veelal […]

alkmaar – De omzet van technische handelsonderneming Eriks is in het derde kwartaal teruggelopen, vergeleken met die in de eerste twee verslagperiodes van dit jaar.

De industriële markt is verder gekrompen, meldde bestuursvoorzitter H. Kreuger van het Alkmaarse bedrijf donderdag bij de bekendmaking van de cijfers. Vooral in augustus bleef de vraag naar de veelal werktuigbouwkundige producten van Eriks achter.

Kreuger ziet geen signalen dat de economische bedrijvigheid zal verbeteren. Desondanks verwacht Kreuger over het hele jaar een 5 tot 6 procent hogere omzet en een bedrijfsresultaat dat tussen de 7 en 10 procent hoger ligt. De bijdrage van de eerste zes maanden daaraan is groot.

In het derde kwartaal kwam de omzet uit op 92,4 miljoen euro en het nettoresultaat op 2,8 miljoen. Over de eerste maanden waren die cijfers respectievelijk 287,8 miljoen en 9,1 miljoen euro.

Reageer op dit artikel