nieuws

Nijmegenaren kiezen nieuw centrumplein

bouwbreed

nijmegen – Nijmegenaren van 12 jaar en ouder mogen kiezen volgens welk ontwerp Plein 1944 in het centrum van de stad op de schop genomen wordt. Uit een ontwerpwedstrijd heeft het stadsbestuur gisteren twee inzendingen gekozen, die het in januari in een zogenoemde meningspeiling aan de bevolking voorlegt. De keuze van de burgerij wordt ook […]

nijmegen – Nijmegenaren van 12 jaar en ouder mogen kiezen volgens welk ontwerp Plein 1944 in het centrum van de stad op de schop genomen wordt. Uit een ontwerpwedstrijd heeft het stadsbestuur gisteren twee inzendingen gekozen, die het in januari in een zogenoemde meningspeiling aan de bevolking voorlegt. De keuze van de burgerij wordt ook het collegevoorstel, aldus wethouder P. Depla van de gemeente.

Plein 1944 staat wel bekend als het lelijkste plein van Nederland. Het plein is ontstaan door een vergissingsbombardement van de Amerikanen in 1944. Het bombardement vaagde een groot deel van de historische binnenstad weg.

Reageer op dit artikel