nieuws

Nieuwe bouwdiesel voldoet aan EN 590

bouwbreed Premium

geertruidenberg – De nieuwe norm in �terreinbrandstof�, noemt Van der Sluijs Handelmaatschappij de Traxx EN 590 Off-Road. De nieuwe brandstof voor voertuigen die doorgaans niet over gebaande wegen rijden gaat uit van EN 590. Deze Europese norm regelt de kwaliteit van dieselbrandstof. De leverancier leerde dat gebruikers het liefst deze �normbrandstof� verstoken, niet in de […]

geertruidenberg – De nieuwe norm in �terreinbrandstof�, noemt Van der Sluijs Handelmaatschappij de Traxx EN 590 Off-Road. De nieuwe brandstof voor voertuigen die doorgaans niet over gebaande wegen rijden gaat uit van EN 590.

Deze Europese norm regelt de kwaliteit van dieselbrandstof. De leverancier leerde dat gebruikers het liefst deze �normbrandstof� verstoken, niet in de laatste plaats omdat onderhoudsboekjes brandstof voorschrijven die aan EN 590 voldoet.

De verbeterde Traxx is doorzichtig rood van kleur en reinigt doorlopend het brandstofsysteem en de injectoren. Het cetaangehalte is minstens 55 en het zwavelgehalte bedraagt hooguit 50 ppm.

Eerder dit jaar introduceerde Van der Sluijs met Traxx een specifieke brandstof voor onder meer bouwmaterieel. De leverancier uit Geertruidenberg stelt die samen uit rode gasolie met een zwavelgehalte van 2000 ppm.

Aan de verbeterde variant zijn toeslagstoffen gevoegd die tijdens de opslag in bovengrondse thuistankinstallaties en weinig aangesproken machinetanks water afscheiden, corrosie voorkomen en bacteriën bestrijden.

Reageer op dit artikel