nieuws

Nieuw leven voor oude waterreservoirs

bouwbreed

zwolle – Waterbedrijf Vitens Overijssel doet vier voormalige waterreservoirs en vijf watertorens in de verkoop. Met de huidige pompinstallaties zijn ze niet meer nodig.

Er kan nu – afhankelijk van de plek, de ligging en de verschillende partijen – van alles mee gebeuren. De 3 meter diepe waterreservoirs, die minimaal de afmeting hebben van 15 bij 20 meter, kunnen worden verbouwd tot zwembad, parkeergarage of fietsenstalling. Of waarom geen woningen onder de grond?

Het reservoir in Enschede op een perceel van 1,1 hectare groot ligt bijvoorbeeld midden in een gebied waar nieuwbouwplannen voor bestaan.

De Stichting Industrieel Erfgoed bekijkt of de watertoren in Daarle, net als de toren in Raalte, in aanmerking kan komen voor een monumentale status zodat ze behouden blijven en hergebruik mogelijk is.

Reageer op dit artikel