nieuws

Natte knoop

bouwbreed Premium

Gietmortel moet straks verband gaan brengen in deze knoop voor het kantoorgebouw dat Niron Bouwmaatschappij neerzet in Leidsche Rijn langs de A2. De twee liggers op de bijzondere kolom worden tijdelijk op hun plek gehouden met afstandhouders en een beetje specie. Ook een draadeind met een stalen plaat aan beide uiteinden zorgt zolang voor stabiliteit. […]

Gietmortel moet straks verband gaan brengen in deze knoop voor het kantoorgebouw dat Niron Bouwmaatschappij neerzet in Leidsche Rijn langs de A2. De twee liggers op de bijzondere kolom worden tijdelijk op hun plek gehouden met afstandhouders en een beetje specie. Ook een draadeind met een stalen plaat aan beide uiteinden zorgt zolang voor stabiliteit. Maar zodra over het stekeinde eenmaal een vloerligger is geplaatst en er gietmortel in de uitsparingen wordt gegoten, hebben deze hulpmiddelen hun functie verloren. Bang dat de mortel niet alle kieren en gaten van de constructie bereikt, is uitvoerder J. Scheel van Niron niet. “Er zit immers zo�n 4 centimeter speling tussen de liggers en de kolom .Daar vindt de gietmortel zijn weg wel.

En anders is er altijd nog de betonnen druklaag die op de kanaalplaatvloeren wordt gestort die voor voldoende constructieve sterkte zorgt.” De kop van de kolom heeft zo�n merkwaardige vorm om plek te bieden aan de raamkozijnen.

Reageer op dit artikel