nieuws

Minder sanering Emmaterrein

bouwbreed Premium

BRUNSSUM – De gemeente Brunssum hoeft minder percelen op het voormalige Emmaterrein te saneren als waartoe de provincie Limburg de gemeente had verplicht.

Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State. Het Emmaterrein is een nieuwbouwwijk in Brunssum. Vlak na de bouw werd duidelijk dat het terrein ernstig is vervuild met zware metalen.

De gemeente heeft vorig jaar een saneringsplan opgesteld voor het met oud mijnafval vervuilde Emmaterrein, maar de provincie vindt die aanpak onvoldoende en legde een correctiebevel op. De Raad van State heeft dat bevel geschorst.

De provincie wilde meer percelen laten afgraven dan Brunssum in gedachten heeft. Brunssum wilde het schoonmaken beperken tot 42 percelen, de provincie eiste een sanering van 157 percelen. Ook moest die sanering binnen een jaar worden uitgevoerd.

De Raad van State vindt het correctiebevel van de provincie bovendien voorbarig, omdat er nog een beroep van Brunssum dient bij de provinciale bezwarencommissie. Dat dient in december dient.

Reageer op dit artikel